Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Березень » 7 » На ФОТО потрапив пиловий диявол на Марсі
00:39
На ФОТО потрапив пиловий диявол на Марсі


Рідкісне явище на Марсі виявила команда астрономів Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США.

Науковці NASA у ході космічної місії Mars Reconnaissance Orbiter вивчали дюни в кратері Антоніаді, щоб створити карту Червоної планети, а також вивчити клімат, атмосферні явища та геологію. У якийсь момент помітили великого пилового диявола, який залишає за собою глибокий слід на поверхні планети. Про це 6 березня повідомляє 4PDA.

пиловий диявол марс фото

В процесі обльоту Марса космічний зонд зробив знімок пилового диявола з дуже вдалого ракурсу. Фотографія, яку зробили за допомогою камери HiRise, надали співробітникам Університету Арізони. На фото можна побачити темний слід, залишений пиловим дияволом. Наразі невідомо, наскільки глибоко потоки вітру врізаються в ґрунт.

пиловий диявол марс фото

У NASA сподіваються, що половий вихор промчить повз ровера Mars InSight, який нещодавно обмежив свою роботу через пил, що скупчився на сонячних панелях. Якщо вихор промчить поруч, то робота апарату може відновитися. А в тому разі, якщо пиловий диявол пролетить неподалік марсоходу «Наполегливість», той зможе зафіксувати цікаве явище за допомогою сучасного обладнання.

Нагадаємо, марсохід NASA Perseverance («Наполегливість») здійснив свою першу поїздку на Червоній планеті, подолавши близько 6,5 м. Загальний час поїздки робота склав 33 хвилини. Під час поїздки інженери перевірили ходову частину марсоходу та роботу коліс.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 325 | Дата публікації: 07-03-2021 | Додав: admin | Теги: Фото, пиловий, марс, диявол | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]