Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2021 » Вересень » 23 » На єдиний зарядний роз'єм переводить гаджети Європа
00:08
На єдиний зарядний роз'єм переводить гаджети Європа


роз’єм USB-C Європейська комісія сьогодні представить законопроект, в якому буде описано, що смартфони, планшети, гарнітури та інші електронні пристрої повинні використовувати універсальні зарядні пристрої.

Довгий час високопосадовці і законодавці ЄС розглядали можливість змусити виробників використовувати універсальні зарядні пристрої, що не тільки захистить навколишнє середовище, але і спростить життя користувачам.

Вважається, що дане рішення в разі його прийняття найсильніше позначиться на компанії Apple. Її смартфони iPhone досі оснащуються роз’ємом Lightning на відміну від більшості інших телефонів на ринку. Нагадаємо, більшість сучасних телефонів перейшли на роз’єм USB-C, який також з’явився в деяких планшетах Apple iPad. Apple вже обурилася, заявивши, що цей закон може стримувати інновації, створити масу електронних відходів і дратувати споживачів.

У 2019 Європейська комісія провела дослідження, яке показало, що в 2018 році половина зарядних пристроїв, що продаються в Європі, отримали роз’єм Micro-USB, 29% використовували USB-C, 21% були оснащені роз’ємом Lightning.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 403 | Дата публікації: 23-09-2021 | Додав: admin | Теги: європа гаджет єдиний зарядний роз'є | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]