Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2024 » Березень » 27 » На давньоримську стіну натрапили у Німеччині
00:31
На давньоримську стіну натрапили у Німеччині


У рамках будівельного проекту, що проводився неподалік історичного центру міста, археологи виявили зруйновану стіну, яку одразу впізнали як давньоримську споруду. Про це передає arkeonews.net.

Ахен, відомий як батьківщина Карла Великого, багатий на історію, але навіть там час від часу робляться знахідки.

Археологи виявили залишки масивної римської стіни, яка, судячи з її розмірів, була частиною великої системи укріплень. Цей комплекс оточував всю Ринкову площу в Аахені з початку III століття, з основою стіни завширшки понад п'ять метрів та круглими вежами. Раніше вчені не мали конкретних свідчень щодо розташування воріт, але тепер завдяки цьому відкриття вони мають підтвердження того, що на Понтштрассі знаходилися вражаючі ворота.

На цей час археологи розкопали лише сегмент стіни. Повні розміри і максимальна ширина сегмента стіни, що залишився, поки невідомі.

Такі знахідки, як оборонний мур, допомагають відтворити історію Ахена і зрозуміти, як жили люди тоді. Вчені зазначають, що цей комплекс існував ще до доби Карла Великого і навіть після неї. Він був зруйнований тільки в XII столітті та протягом 800-900 років був важливим елементом образу Ахена.

Історія Ахена насичена подіями середньовіччя, відзначаючи його як столицю імперії Карла Великого (800-814 н.е.) та місце коронації німецьких королів та імператорів Священної Римської імперії до 1531 року. Ще до того, як його зайняли римські легіони на початку I століття, це було кельтським поселенням із природними сірчаними термальними джерелами, перетвореними на курортний комплекс та святилище. Римська військова присутність зникла у 370-х роках через тиск мігруючих німецьких племен, а правління франків було встановлено через сторіччя.

Наголошується, що у процесі проведення будівельних робіт археологи сподіваються на виявлення нових артефактів, які продовжать розширювати пазли історії міста.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 32 | Дата публікації: 27-03-2024 | Додав: admin | Теги: Німеччина, давньоримська, стіна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]