Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-07-2024
Головна » 2024 » Червень » 5 » Міжконтинентальну балістичну ракету запустили США: що відомо про Minuteman III
13:21
Міжконтинентальну балістичну ракету запустили США: що відомо про Minuteman III


Мета випробувань у США – перевірка боєздатності систем озброєння. Американські військові провели випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III без бойової частини. Про це повідомили на сторінці бази ВПС США Ванденберг.

США випробувала балістичну ракету

Зазначається, що це один із двох випробувальних пусків, запланованих на цей тиждень. Їхня мета — перевірка надійності, ефективності та боєздатності систем озброєння, йдеться в повідомленні. Другий запуск заплановано на 6 червня.

Влада США заявляла, що направила попереднє повідомлення про запуск відповідно до Гаазького кодексу поведінки щодо запобігання поширенню балістичних ракет (діє з 2002 року) і завчасно повідомила про пуски Росії відповідно до двосторонніх домовленостей.

Сполучені Штати проводять випробувальні пуски Minuteman III кілька разів на рік. У квітні 2023 року у повідомленні про запуск американське командування назвало його метою демонстрацію того, що “сили ядерного стримування Сполучених Штатів є безпечними, надійними та ефективними для відображення загроз XXI століття та заспокоєння наших союзників”.

“Такі випробування відбувалися понад 300 разів раніше, і це випробування не є результатом поточних світових подій”, — уточнили на базі.

Останній запуск ракети відбувся 1 листопада 2023 року. Тоді Minuteman III підірвали над Тихим океаном через невстановлену “аномалію”. У ВПС США пояснили, що “аномалія” — це будь-яка несподівана подія під час тесту.

Що відомо про американську ракету Minuteman III

Як відомо з відкритих джерел, ця міжконтинентальна балістична ракета сімейства “Мінітмен” стоїть на озброєнні ВПС США з 1970 року. Станом на 2023 рік вона залишалась єдиною міжконтинентальною балістичною ракетою шахтного базування на озброєнні США. Вона є найближчим аналогом легкої балістичної ракети РТ-2 УТТХ більш відомої як “Тополь”, але, на відміну від “Тополя”, запускається тільки з бункера.

Ракета може летіти на тисячі кілометрів. Під час одного з випробувань у травні 2008 дальність пуску склала 8500 кілометрів. А 26 квітня 2017 року на базі ВПС «Ванденберг» у Каліфорнії відбувся ще один запуск, він також пройшов успішно. Дальність польоту становила 6500 кілометрів. Ракета проходить регулярну модернізацію.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 73 | Дата публікації: 05-06-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]