Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 19-09-2024
Головна » 2024 » Серпень » 6 » Менш щасливі в житті діти, які пропускають сніданок
13:34
Менш щасливі в житті діти, які пропускають сніданок


Дослідження, результати якого опубліковані в журналі BMC Nutrition Journal, охопило 155 451 (51,3% дітей) підлітків віком 10–17 років з 42 країн світу. Вчені Anglia Ruskin University (ARU) та Universidad de las Americas проаналізували інформацію з дослідження «Поведінка дітей шкільного віку щодо здоров’я» за 2017/2018 роки. При цьому було виявлено майже лінійний зв’язок між частотою сніданків та задоволеністю життям у дітей та підлітків.

Учасники відповідали на питання стандартизованого тесту анонімно (тобто звітували самостійно), оцінювання проводилося їхньою рідною мовою. Підлітки мали можливість відмовитися від відповіді на конкретні запитання.

Оцінка споживання сніданку в цьому дослідженні включала конкретне запитання: «Як часто ви зазвичай снідаєте (більше склянки молока або фруктового соку)?».

Учасникам було запропоновано відповісти на це питання окремо для будніх днів, з варіантами відповіді в діапазоні від 0 до 5 днів, і вихідних, з варіантами в діапазоні від 0 до 2 днів. Загальна частота споживання сніданку дітьми та підлітками була розрахована шляхом підсумовування кількості днів, у які вони повідомили, що снідали.

Для вимірювання задоволеності життям використовувалася суб’єктивна шкала оцінки у вигляді драбини, яка візуально охоплює від 0 до 10. Учасникам було запропоновано поставити «X» поруч із числом, яке найбільш точно відображає їх поточне положення на шкалі задоволеності життям.

При обробці інформації брались до уваги вік, стать, соціальний статус та низка інших показників. Учасники, які зовсім не снідали (тобто 0 разів на тиждень), показали найнижчу задоволеність життям, тоді як найвищу задоволеність відчували ті, хто снідав щодня (тобто сім разів на тиждень).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 57 | Дата публікації: 06-08-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]