Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 18-10-2024
Головна » 2024 » Липень » 20 » Масово стають жертвами криптовалютних хакерів - клієнти скандальної збанкрутілої криптобіржі
14:20
Масово стають жертвами криптовалютних хакерів - клієнти скандальної збанкрутілої криптобіржі


Клієнти збанкрутілої криптобіржі Mt. Gox масово повідомляють про спроби невідомих зламати їх облікові записи на платформі. У тематичному сабреддіті користувачі скаржаться на численні спроби входу в їхні акаунти. Багато хто вважає, що зловмисники використовують метод перебору паролів, однак у всіх випадках злом було зупинено завдяки двофакторній аутентифікації.

Повідомлення про спроби злому з’явилися після того, як команда довірчого управителя біржею перевела криптоактиви на суму $ 6 млрд на платформу Kraken для подальших виплат компенсацій. Один із користувачів припустив, що у зловмисників є записи багатьох електронних листів Mt. Gox, і вони намагаються зламати акаунти методом брутфорсу. Поки що наявність двофакторної аутентифікації захищає облікові записи.

Деякі користувачі також припустили, що можливо сталася витік даних з платформи, або виник збій у системі самої криптобіржі. У ряді скарг зазначалося, що робота сайту Mt. Gox сповільнилася, і на момент написання новини сайт був закритий на технічне обслуговування.

Коментатори зазначають, що біржа перевела 65% криптоактивів для виплат кредиторам, що не мало суттєвого впливу на ціну біткоїна. Mt. Gox сумарно розподілить 138 985 BTC вартістю близько $ 9 млрд. Аналітики раніше припускали, що продаж цих активів може вплинути на ринок, але деякі експерти вважають ці побоювання перебільшеними.

Користувачі Kraken в сабреддіті повідомляють, що кошти на їхні рахунки ще не надходили. Проведене опитування показало, що менш як 20% кредиторів Mt. Gox планують продати отриману криптовалюту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 55 | Дата публікації: 20-07-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]