Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Березень » 1 » Нерозумний біологічний вид
17:47
Нерозумний біологічний вид



Науковці встановили: люди як біологічний вид недосить розумні, щоб обрати собі відповідного лідера.   

Висновки цього дослідження порадували б Гітлера і Сталіна, стверджує The Daily Mail.

Група американських дослідників зробила висновок, що більшість людей просто недостатньо розвинені інтелектуально, щоб обрати належного кандидата на виборну посаду, пояснює журналіст Леон Уотсон.

Дослідженнями керував Девід Даннінг, психолог з Корнеллського університету, передає InoPressa.

Даннінг і його колега Джастін Крюгер неодноразово доводили, що люди мають завищену думку про власні розумові здібності. Учасники їхніх експериментів завжди ставили собі оцінку "вище середньої", навіть якщо справлялися із завданнями найгірше. Правда, вони правильно визначали, хто з решти впорався незадовільно. Але виявити найздібніших їм не вдавалося через їх власну некомпетентність.

Німецький соціолог Мато Нагель нещодавно перевірив теорію Даннінга і Крюгера, склавши комп'ютерну модель демократичних виборів. Він виходив з того, що більшість виборців - посередні лідери, а також з того, що жоден виборець не здатний розпізнати лідерські якості кандидата, який перевершує його самого. У моделі Нагеля переміг кандидат з лідерськими здібностями лиш трохи вищими за середні.

Соціолог зробив висновок, що за демократичного устрою найкращих лідерів обирають дуже рідко. Перевага демократії лише в тому, що кандидати зі здібностями нижчі за середні відсіваються.

Гарною ілюстрацією цього наукового експерименту стала політична ситуація в Україні. Люди обрали на пост президента Віктора Януковича, однак зараз усі соціологічні опитування свідчать про те, що громадяни країни пошкодували про свій вибір через дії нинішнього голови.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1855 | Дата публікації: 01-03-2012 | Додав: adminA | Теги: люди не такі розумні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]