Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 01-05-2024
Головна » 2023 » Грудень » 26 » Літаючого робота, який гасить пожежі, створили вчені. ВІДЕО
00:08
Літаючого робота, який гасить пожежі, створили вчені. ВІДЕО


Робот японського виробництва Dragon Firefighter допомагатиме пожежникам гасити полум’я, піднімаючись у повітря на два метри.

Технологію розробили науковці з Університету Тохоку в Японії. Команда дослідників під керівництвом професора Сатоші Тадокоро ще з 2016 року розробляє концепти роботів, що можуть літати. Один з готових прототипів й показали суспільству, передає Interesting engineering.

Загалом робот нагадує дракона. Він управляється дистанційно, при цьому може знаходитись достатньо близько до джерела вогню. Пристрій має 8 регульованих водометів в центральній та головній частинах, завдяки чому може підійматись на висоту до 2 метрів і створювати ефект польоту.

Dragon Firefighter дуже гнучкий, що дозволяє йому згинатися і вирівнюватися у напрямку до полум’я. Платформою для бота слугує візок, з’єднаний із пожежною машиною та оснащений резервуаром для води місткістю 14 тис. л.

Водомети випускають струмені зі швидкістю 6,6 л на секунду. На кінчику шланга зробили одразу дві камери: звичайну та тепловізійну. Це полегшує перевірку місцевості та визначення осередку пожежі.

На думку вчених, цю роботизовану технологію активно впровадять протягом наступних 10 років. Наразі дослідники працюють над тим, щоб розширити радіус дії робота, оскільки наразі це лише 10 метрів.

Розв’язання цієї проблеми та розробка ефективних стратегій пожежогасіння з урахуванням унікальних можливостей робота стануть ключовими аспектами його розвитку, впевнені науковці.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 67 | Дата публікації: 26-12-2023 | Додав: admin | Теги: літаючий, Гасіння, пожежа, робот | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]