Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2020 » Березень » 7 » Корисні поради: що зробити, щоб дитина полюбила читання
19:42
Корисні поради: що зробити, щоб дитина полюбила читання


Корисні поради: що зробити, щоб дитина полюбила читання

Коли ми чуємо словосполучення "розумна дитина" найчастіше в уяві виникає малюк з книгою в руках. І це не дивно, адже всебічний розвиток практично неможливий без допомоги книг. Саме такі оригінальні та корисні книги про емоційний інтелект в Україні завжди можна швидко і вигідно придбати на сайті видавництва "Каламар", перейшовши за посиланням https://kalamar.ua/.

Діти, які багато читають, мають гарну уяву, досить посидючі, уважні, їм простіше вчитися. У кого з цим все гаразд, то — просто супер. Але не всі ж хочуть читати. Так як же привити дитині любов до книг? Спробуємо знайти відповідь на це важливе питання.

По-перше, діти без будь-якого примусу читають в тих сім'ях, де читають самі батьки. Якщо ви все вечір дивіться телевізор або сидите за комп'ютером - не чекайте, що ваша дитина відразу послухається, Почувши ваше "тобі треба читати". Почніть з себе. А після того, як ви самі почали читати цікаву для вас літературу (якщо не читали раніше), можете взятися за дитину.

1. У будинку повинні бути книги. На будь-який вік і смак. Звичайно, зараз для багатьох книги стали досить дорогим задоволенням, особливо якщо ви не хочете обмежуватися однією книгою в місяць. Але ви завжди можете придбати щось цікаве в букіністів, або пошукати на інтернет-аукціонах. Також вигідно придбати цікаві книги на будь-який смак завжди можна на сайті видавництва "Каламар". Таким чином вдасться значно заощадити на покупці.

2. Читайте своїм дітям вголос на ніч. Крім того, що це відмінний спосіб ще більше зблизитися зі своєю дитиною і проводити більше часу разом, ви без зусиль зможете зацікавити свого малюка, Використовуючи метод Шахерезади - Починаємо читати на найцікавішому місці.

3. Важливо не тільки читати дитині, а й обговорювати прочитане. Дізнайтеся, який герой їй найбільше подобається і чому, як би вона вчинила у тій чи інший ситуації.

4. Обговорюйте в колі сім'ї книги і письменників. Дитина повинна бачити, що батьків цікавлять не тільки побутові питання і шкільні збори.

5. Даруйте вашій дитині книги. Для підлітків ви завжди зможете замовляти захоплюючі книги онлайн на https://kalamar.ua/.

6. Старшим дітям часто подобається виписувати цитати в спеціальний зошит.

7. Зробіть для читання особливий куточок у вашій квартирі:

  • з хорошим освітленням;
  • зручними кріслом;
  • журнальним столиком для чаю.

8. Поясніть вашому школяреві правила поведінки з книгою. Виховуйте в ньому дбайливе ставлення до книги з дитинства.

9. Якщо ви з дитиною любите майструвати щось своїми руками - тоді зробіть закладки для книг. Нехай у дитини будуть окремі закладки для кожного підручника і домашніх книг.

10. Ходіть разом зі своїм школярем в книжкові магазини, відвідуйте їхні онлайн варіанти. Попри всю різноманітність дитячої літератури, ваша дитина обов'язково підбере собі щось на свій смак.

11. Позмагайтеся - складіть собі списки з десяти книг, зробіть барвисті графіки, повісьте їх на стіні. Хто прочитає все вчасно, отримає подарунок - книгу.

12. Не користуйтеся книгами, як якимось покаранням - "не підеш гуляти, поки не прочитаєш ще 10 сторінок". Нехай ваша дитина завжди сприймає читання як приємне проведення часу, можливість дізнатися щось нове, зануритися в світ казкових героїв.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 552 | Дата публікації: 07-03-2020 | Додав: admin | Теги: книга, онлайн, купити | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]