Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2021 » Вересень » 19 » Контролю за штучним інтелектом ООН зажадала від усіх держав
14:14
Контролю за штучним інтелектом ООН зажадала від усіх держав


В ООН зажадали від всіх держав ввести контроль за розвитком і використанням штучного інтелекту. Про це заявила верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет.

За її словами, штучний інтелект не тільки корисний, але і шкідливий. Технології можуть не тільки будувати, а й руйнувати, причому мова йде про людські долі. Невідомо, коли і наскільки рівень технологій досягне того рівня, що ШІ можна буде давати право власних рішень.

Бачелет навела дані дослідження, проведеного комісією ООН з прав людини.

Згідно з дослідженням, вже зараз алгоритми ШІ націлені на те, щоб оцінювати людей, їх соціальний статус, що, на думку Бачелет, неприйнятно. ШІ – інструмент, який повинен залишатися в межах цілей його створення, а не перетворюватися на самоціль, через яку можуть дискримінувати права людини, що нерідко відбувається вже зараз.

«Ми не можемо дозволити собі продовжувати гру в догонялки з ШІ – дозволити використовувати його, з обмеженнями або без, а вже потім розбиратися з наслідками порушення прав людини», – підкреслила Мішель Бачелет.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 293 | Дата публікації: 19-09-2021 | Додав: adminA | Теги: контроль, ООН, усі держави, штучний інтелект | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]