Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 20-05-2024
Головна » 2024 » Травень » 8 » Комунікаційне обладнання передала Україні Латвія
00:59
Комунікаційне обладнання передала Україні Латвія


В рамках програми ІТ-коаліції Латвія передала Україні комунікаційне обладнання вартістю близько 100 тисяч євро. Це допоможе бригадам зі зв'язком на тактичному рівні. Про це заявили у Міністерстві оборони України, передає УНН.

"Завдяки партнерам продовжуємо закривати потреби наших підрозділів на тактичному рівні. Нова партія обладнання від Латвії допоможе у налагодженні зв’язку на лінії фронту".

У відомстві додають, що раніше країна передала Силам оборони ноутбуки в межах ІТ-коаліції для модернізації процесів логістичного забезпечення та розгортання системи на базі SAP.

"Латвія підтримує Україну, і ми постійно шукаємо нові шляхи допомоги нашому союзнику. Остання партія критично важливого ІТ-обладнання, необхідного для бойових підрозділів" – наш внесок в межах ІТ-коаліції

За його словами, цьогоріч Рига виділить 0,25% ВВП країни на підтримку Збройних сил України. Окрім того, Латвія продовжить надавати Києву допомогу у вигляді безпілотників, артилерії та систем ППО.

ІТ-коаліція — це спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України ("формат Рамштайн") під керівництвом Естонії та Люксембургу, яка зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони України та Збройним силам України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

У межах ІТ-коаліції вже вдалося зібрати фінансових та матеріальних внесків на понад 36 млн євро. Внески у розмірі понад 23 млн євро ще очікуються.

Як відомо, Латвія передала Україні трансформатор, компресор і трансформаторну олію потужністю 250 МВА, щоб допомогти в енергопостачанні та опаленні об'єктів критичної інфраструктури після російських ракетних атак.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 35 | Дата публікації: 08-05-2024 | Додав: admin | Теги: комунікаційне, латвія, україна, обладнання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]