Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2018 » Жовтень » 27 » Коли з'явився дизайн інтер'єру?
18:49
Коли з'явився дизайн інтер'єру?


дизайн

 

Бажання прикрашати своє помешкання з’явилось у людства доволі давно. Ще первісні люди розмальовували стіни печер або прикрашали їх шкурами, хутром чи кістками впольованих тварин. І хоча точну дату, коли з’явився дизайн інтер’єру, визначити практично неможливо, ми можемо бути впевненими, що його зародження почалось ще за існування давніх цивілізацій. А на його розвиток впливали художні стилі, традиції та культура різних народів, технологічний та науковий прогрес.

Первісні дизайнери

Первісних людей можна назвати першими «дизайнерами». Слідом за ними цю звичку продовжили та розвили єгиптяни – могили їхніх фараонів вражають своїм убранством. Подальшу історію можна розділити на кілька етапів розвитку. По-перше, це середньовіччя з його похмурим та тьмяним дизайном. І дійсно, у період з 9 по 12 сторіччя улюбленими кольорами, що використовувались в інтер’єрах були земляний, зелений, бронзовий чи колір каміння. Меблі не відрізнялись розкішшю та комфортом. Здебільшого вони були металеві, незручні та дуже прості на вигляд. Текстильні вироби також були не для краси, а використовувались заради захисту чи комфорту. У середні віки з’явились такі відомі стилі як романський, готика, ранній англійський.

Дизайн Новітнього часу

інтер'єр Період з 15 по 19 сторіччя називають «Новітній час». Тоді з’являється велика кількість різноманітний стилів, серед яких барокко, рококо, ренесанс, класицизм, Вікторианський стиль. Вони відрізняються багатством, розкішшю, оригінальністю. Великі розкішні меблі, живопис як прикраса інтер’єру, наявність арок, колон, позолоти – усе це притаманне пишному та пафосному ренесансу, рококо та барокко. Далі їм на заміну приходить більш спокійний класицизм. Цей стиль передбачає точність та простоту, спокійні відтінки в інтер’єрах. Цей стиль й досі залишається в тренді.

У 19 -20 сторіччі з’являється та розвивається модерн. Його основна відмінність – наявність плавних, вигнутих лінії в інтер’єрі, приглушених відтінків.

Час технологічного прогресу

У подальшому розвитку дизайну брав активну участь технологічний прогрес. Тож стилі, які виникли в цю епоху, відрізняються функціональністю та практичністю. Це хай-тек, мінімалізм, лофт. Це різні стилі, які об’єднує комфортність, зручність, простота та екологічність. В дизайні використовуються здебільшого прості матеріалі – наприклад, необроблене дерево. Кольорова гамма – теж має бути максимально простою та природною: переважають світлі відтінки сірого, бежевого, білий колір. Подивися приклади дизайну інтер’єру в різних стилях можна на сайті: https://polyakova.biz/ua.

Ось такою є історія дизайну інтер’єру. Проте говорити, що це вже завершене явище – зарано. Адже воно продовжує розвиватись.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 863 | Дата публікації: 27-10-2018 | Додав: admin | Теги: інтер'єр, дизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]