Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2023 » Січень » 23 » Коли потрібно приймати ліки від тиску - кардіологи розповіли
07:35
Коли потрібно приймати ліки від тиску - кардіологи розповіли


Виявляється, від часу прийому ліків безпосередньо залежить їхня ефективність. І вчені змогли це довести.

Кардіологи-дослідники університету Вінго (Іспанія) змогли довести, що саме прийом таблеток від підвищеного тиску саме перед сном дозволяє більш успішно контролювати гіпертонію та суттєво скоротити ризик виникнення серцевих нападів та передчасної смерті.

Прийом медикаментів у ранковий час такого ефекту не дав. Крім того, фахівці підтвердили важливість контролю кров'яного тиску в той час, коли людина спить.

Ефект часу прийому медикаментів був прямо пов'язаний із зниженням смертності пацієнтів у ході нашого дослідження, – пояснив керівник дослідження доктор Рамон Херміда.

Цікаво, що це питання вчені вивчали понад п'ять років. Автори дослідження з'ясували, що у здорових людей тиск падає до 20 відсотків у той час, коли вони сплять.

Але у людей з підвищеним тиском та хронічною гіпертонією цього не відбувається. Отримавши висновки, вони вважають, що кардіологам усіх країн важливо спиратися на них та консультувати своїх пацієнтів.

Це допоможе покращити якість життя хворих на гіпертонію людей та знизити ризик передчасної смерті від хвороб серця та судин.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 152 | Дата публікації: 23-01-2023 | Додав: adminA | Теги: кардіологи, Тиск, коли приймати ліки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]