Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2005 » Травень » 25 » Кокосове масло - незвичайна основа модного раціону
19:51
Кокосове масло - незвичайна основа модного раціону


Кокосове масло - незвичайна основа модного раціону Схема харчування, передбачає виключення пшеничних продуктів і збільшення споживання насичених жирів в три рази (наприклад, у вигляді кокосового масла), - останній тренд сезону.

Її творці стверджують, що жири корисні для мозку, захищають печінку від токсинів, допомагають легким, ниркам, потрібні для нормальної статевої функції і вироблення стресових гормонів. Адже кісткам  потрібні жири, щоб справлятися з кальцієм. Також жири знижують концентрацію С-реактивного протеїну - показника запалення і маркера хвороб серця - і уповільнюють процес відкладання жиру.

Саллі Феллон, автор і керівник організації Weston A. Price Foundation, підкреслює: необхідно переглянути правила харчування. Дієтолог Мері Еніг згодна з озвученими підходами. На її думку, насичені жири абсолютно безпечні для серця.

Однак доведено, що, наприклад, гідрогенізована форма кокосового масла призводить до підвищення рівня холестерину. Але цей насичений жир легко абсорбується, підвищуючи метаболізм. Кокосове масло вимагає для спалювання чимало енергії, має низький глікемічний індекс, дозволяє довше відчувати почуття насичення, покращує циркуляцію і навіть допомагає підтримувати рівень цукру.

Експерти нагадують: кокосове масло є прекрасним джерелом лауринової кислоти. Аналогічну жирну кислоту можна знайти в грудному молоці. Вона володіє антибактеріальними, антивірусними і протигрибковими властивостями. Тому доктор Брюс Файф впевнений, що кокосове масло здатне зміцнити імунітет. До речі, в цьому маслі є і каприлова кислота, яка допомагає боротися з грибковими інфекціями.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2115 | Дата публікації: 25-05-2005 | Додав: admin | Теги: Кокосове масло | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]