Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2023 » Травень » 29 » КНР планує висадку людей на Місяць
12:20
КНР планує висадку людей на Місяць


Заступник директора Управління програми пілотованих космічних польотів (CMSA) Лінь Сіцян підтвердив плани Китаю висадити тайконавтів на Місяць до 2030 року. Місяць тому про це повідомляв Вейрен Ву, один із керівників Chinese Lunar Exploration Program (CLEP).

Лінь також додав, що Китай планує розширити свою орбітальну пілотовану космічну станцію додатковим модулем. А новий екіпаж із трьох людей має вирушити на станцію Тяньгун вже у вівторок 30 травня на борту корабля Shenzhou 16 — він ненадовго становитиме компанію трьом іншим тайконавтам, які вже знаходяться на борту.

До нового екіпажу вперше входить цивільна особа – Гуй Хайчао, професор провідного пекінського інституту аерокосмічних досліджень. Усі попередні члени екіпажу служили в армії країни.

У листопаді Китай завершив будівництво космічної станції Тяньгун, підключивши третій модуль. Наразі країна розглядає можливість створення постійних баз з екіпажем на Місяці. Враховуючи аналогічні плани у США, експерти вважають, що незабаром розпочнуться суперечки про права та інтереси на місячній поверхні.

Законодавство США жорстко обмежує співпрацю між космічними програмами двох країн, і хоча Китай заявляє, що вітає іноземне співробітництво, воно досі обмежувалося науковими дослідженнями.

Нагадаємо, що в планах NASA відправлення астронавтів до Місяця на кораблі Orion у 2024 році – без приземлення, а вже на 2025-й заплановано висадження.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 132 | Дата публікації: 29-05-2023 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]