Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Лютий » 25 » Японці знайшли нейромедіатор - на допомогу азартним гравцям
20:27
Японці знайшли нейромедіатор - на допомогу азартним гравцям



Дослідники з Кіотського університету (Японія) запевняють, що знайшли нейромедіатор, який позбавляє людину пристрасті до азартних ігор, пом'якшує гіркоту програшу і пригнічує бажання відігратися.

За словами науковців, ключовими елементами тут виступають норадреналін і молекули-носії цього нейромедіатора. Вчені пропонували 19 добровольцям зіграти в яку-небудь азартну гру, після чого стан їхнього мозку оцінювався за допомогою позитронно-емісійної томографії. У деяких гравців виявилося знижений вміст транспортних молекул, що переносять норадреналін.

Це вело до накопичення норадреналіну в мозку. Що, на думку вчених, пом'якшувало стрес від програшу: людина не дуже страждала, втративши в грі якусь суму. Якщо ж вміст норадреналіну в мозку був знижений, гравці сильно переживали через втрату грошей і прагнули відігратися.

З цього вчені зробили висновок, що далеко не завжди азартне рішення відігратися приймається за власною волею,- іноді до цього підштовхує специфіка хімії мозку. Якщо норадреналін ефективно вимивається з мозку, гравець буде страждати навіть від втрати малої суми, знову і знову намагаючись її повернути. Тепер вченим залишилось підтвердити ефективність ін'єкцій норадреналіну, як ліків від лудоманії.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1843 | Дата публікації: 25-02-2012 | Додав: adminA | Теги: Японці знайшли нейромедіатор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]