Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 17 » Як заснути лише за хвилину - психолог
00:22
Як заснути лише за хвилину - психолог


сон Психолог та спортивний тренер Бад Уінтер розробив програму засинання для американських льотчиків під час воєнних дій.

За допомогою його методики солдати поринали в сон навіть у найскладніших умовах (під час обстрілу і навіть сидячи).

Один із способів швидко заснути – ментальне розслаблення. Під словом "швидко" мається на увазі 10 секунд. Що для цього потрібно? Насамперед розслабитися і думати про щось прекрасне, спокійне, умиротворююче.

Потім психолог рекомендує розпочати очищення мозку. Для цього Бад Уінтер радить постійно повторювати в умі: “Не думай, не думай, не думай …”. На освоєння методики може піти кілька тижнів, але в результаті можна навчитися швидко засипати.

Кандидат медичних наук, сомнолог та нейробіолог Іван Сомов останні 9 років вивчає виключно сон. Дотримуючись його рекомендацій, можна буде поринути у сон вже за кілька хвилин.

Техніка називається – приховане блокування. Потрібно лягти в ліжко, прийняти зручну позу, заплющити очі і дати собі установку "не спати". Це так зване "парадоксальне явище", яке може стати добрим способом швидкого засинання. Як показав експеримент, люди, які практикували цю техніку, засипали швидше за тих, хто цього не робив.

Не варто недооцінювати проблеми із засипанням, адже недосип негативно впливає на нервову систему і на роботу всього організму в цілому. Тому підбирайте собі методику засинання і забудьте про безсоння назавжди.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 192 | Дата публікації: 17-10-2022 | Додав: admin | Теги: хвилина, сон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]