Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Жовтень » 9 » Як впливає на тіло відмова від сигарет через 20 хвилин, рік і десятиліття
00:11
Як впливає на тіло відмова від сигарет через 20 хвилин, рік і десятиліття


відмова сигарета Переваги відмови від куріння наше тіло відчуває дуже швидко, оскільки відбувається очищення легенів і нормалізується артеріальний тиск.

Приблизно вісім мільйонів людей у всьому світі щорічно вмирають від хвороб, пов’язаних з курінням. Багато людей усвідомлюють згубність пристрасті до сигарет і хотіли б покінчити зі своєю звичкою. Щоб рішення кинути палити стало більш вагомим, лікарі вказують на ті оздоровчі ефекти, які виникають при відмові від сигарет. Вчені констатують, що стан тіла поліпшується вже через 20-30 хвилин.

Ось що відбувається з організмом людини, який кидає палити.

Від 20 до 30 хвилин. Користь для здоров’я відчувається практично відразу. Через двадцять хвилин-півгодини кров’яний тиск дещо знижується (у курців він підвищений), руки і ноги починають нагріватися в міру поліпшення кровообігу.

8 годин. Через вісім годин легені починають інтенсивно очищатися від забруднення, що залишилося після куріння. З організму виводиться окис вуглецю, що дозволяє легеням активніше звільнятися від слизу в міру підвищення рівня кисню.

48 годин. Через два дні у колишнього курця поліпшуються нюх і відчуття смаку.

72 години. Через Три дні переваги здорового дихання стають ще відчутнішими. Бронхи в легенях починають розслаблятися, і вся дихальна система функціонує ефективніше.

Від 2 до 3 місяців. Якщо людині, яка кинула палити вдалося протриматися два місяці, це значно покращує кровообіг тіла, а також роботу легенів – організм в результаті стає більш витривалим.

Від 1 до 9 місяців. Характерний для курців кашель вщухає, проходить закладеність носових пазух. Функція легенів продовжує поліпшуватися завдяки їх очищенню і підтримці в чистому стані без тютюнового диму. Завдяки оздоровленню легенів тіло ефективніше наповнюється киснем-це сприяє підвищенню рівня енергії, продуктивності.

Рік. Через рік після того, як курець кине палити, починають проявлятися серйозні переваги. Ризик серцевих захворювань знижується вдвічі в порівнянні з людиною, що палить.

5 років. Ризик постраждати від інсульту стає таким же, як і у некурящих людей. Ризик раку ротової порожнини, горла і стравоходу знижується вдвічі, ризик раку шийки матки у жінок знижується до рівня некурящих.

10 років. Ризик раку легенів знижується вдвічі в порівнянні з курцем. Схильність захворювання на рак підшлункової залози скорочується до рівня некурящих людей.

15 років. Через п’ятнадцять років після відмови від сигарет ймовірність серцевих захворювань (включаючи інфаркт), а також передчасної смерті стає такою ж, як у тих, хто ніколи не курив.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 278 | Дата публікації: 09-10-2021 | Додав: admin | Теги: сигарета, відмова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]