Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2020 » Лютий » 19 » Як виробляти м’ясо з овочів і фруктів - нуковці придумали
20:35
Як виробляти м’ясо з овочів і фруктів - нуковці придумали


Науковці придумали, як виробляти м’ясо з овочів і фруктів

Щоб продукція містила всі необхідні вітаміни, у тому числі й В12, планують використовувати технологію бродіння залишків фруктів і овочів, наприклад, від виробництва соків.

Університет  прикладних наук Хамм-Ліппштадт (Німеччина) розпочав проєкт виробництва м’ясних замінників із залишків матеріалів харчової промисловості та напоїв, таких як яблуко, цибуля та морква.

Продукція має містити необхідні вітаміни і конкурувати з продуктами тваринного походження за смаком, харчовою цінністю, текстурою та "відчуттям у роті". Німецький федеральний екологічний фонд (DBU) виділив технічну та фінансову підтримку проекту на 425 тис. євро. Нині більшість вегетаріанських або веганських замінників виготовляються з сої, для вирощування якої вирубуються джунглі, містять недостатньо вітамінів.

"Виробництво та споживання продуктів тваринного походження все частіше розглядається критично, особливо з точки зору стійкості, – розповів керівник проекту, професор доктор Томас Кірнер. – Більше того, надмірне споживання, особливо м’яса, становить небезпеку для здоров’я. Нове усвідомлення споживання продуктів тваринного походження тепер можна спостерігати в Німеччині. За нинішніми даними Федерального міністерства продовольства та сільського господарства, шість відсотків німців – вегетаріанці або вегани – і їх кількість зростає. Багато людей також скорочують споживання м’яса".

Щоб продукція містила всі необхідні вітаміни, у тому числі й В12, планують використовувати технологію бродіння залишків фруктів і овочів, наприклад, від виробництва соків.

"Ультрафіолетове світло використовується для перетворення природної речовини, що міститься в грибах, у вітамін D2. Крім того, мікроорганізми природним чином збагачують продукт B12, тим самим. зробивши додавання штучних вітамінів непотрібним", – сказав Кірнер.

У результаті веганська біомаса, збагачена білками та вітамінами, може бути надалі перероблена в м’ясні замінники. Цей метод вже успішно випробуваний в лабораторії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 508 | Дата публікації: 19-02-2020 | Додав: adminA | Теги: вчені, м’ясо з овочів і фруктів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]