Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Вересень » 12 » Як тютюн впливає на довкілля - дослідники пояснили
21:47
Як тютюн впливає на довкілля - дослідники пояснили


Всесвітня Організація охорони здоров'я (ВООЗ) пояснила, як тютюн впливає на довкілля.

Про це йдеться в її звіті.

Відповідно до звіту, першим кроком до руйнування екологічної системи – масова вирубка лісів. Аби виготовляти великі об'єми сигарет, виробникам потрібно багато паперу та деревини. Через це страждають ліси. Також, виробникам необхідно багато території на якій можна вирощувати тютюн. За даними ВООЗ, для вирощування тютюну виробники потребують 5% лісів, що становить значну частку зеленої планети.

Іншим фактором, на який впливає галузь: якість грунту. Справа в тому, що тютюн, виростаючи, забирає з землі такі важливі елементи, як азот, фосфор і калій. Більше того, сигаретні недопалки є одними з найбільш токсичних відходів. Наприклад, лише у американському штаті Каліфорнія вони складають до 34% загального об'єму сміття.

Куріння канабісу майже удвічі збільшує ризик серцевого нападу в людей молодше 45 років, — дослідження

При вирощуванні тютюнових культур відбувається пришвидшена деградація грунту. Адже землю висушують та відповідно позбавляють її різноманітних поживних речовин. А ще поля обробляють сильнодіючими хімічними речовинами, , які згодом через грунт проникають у підземні води, джерела та річки і завдають значну шкоду довкіллю і людям.

І звісно, після куріння лишаються недопалки та фільтри сигарет, які також потрапляють у землю та грунтові води, забруднюючи їх. Притому розкладаються вони дуже довго.

Куріння електронних сигарет також негативно впливає на довкілля, завдаючи йому шкоди. Всесвітній ринок електронних сигарет постійно зростає. За прогнозами, до 2025 року його доля досягне показника 48,9 мільярдів доларів. Тільки у США кількість мешканців-споживачів електронних сигарет молодших за 18 років, сягне 3,6 млн осіб.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 307 | Дата публікації: 12-09-2021 | Додав: adminA | Теги: - дослідники, тютюн, вплив на довкілл | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]