Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Липень » 21 » Як наш мозок працює під час сну розповіли вчені
00:22
Як наш мозок працює під час сну розповіли вчені


сон мозок Вчені з Женевського університету в Швейцарії вивчили людський мозок під час сну. Експерти з'ясували, що під час фази глибокого сну наш мозок дуже активно працює і виконує важливі функції.

Вченим вдалося вивчити роботу мозку завдяки функціональній магнітно-резонансній томографії таелектроенцефалографії. Як виявилося, поки ми спимо наш мозок працює зі спогадами, які були отримані за день.

Найактивніше сіра речовина починає працювати під час фази глибокого сну. У цей момент мозок оцінює наші спогади і залишає тільки корисні.

Автори проєкту розповіли: "Щоб з'ясувати, які області мозку активуються під час сну і як ці регіони дозволяють закріпити пам'ять, ми розробили декодер, здатний розшифровувати активність мозку в глибокій фазі сну і показати, чому вона відповідає. Зокрема, ми хотіли подивитися, якою мірою позитивні емоції відіграють роль в запам'ятовуванні".

Вчені прийшли до висновку, що наш мозок віддає перевагу хорошим подіям. Під час сну наш мозок переглядає всі хороші спогади, а потім вони стають довгостроковою пам'яттю.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 413 | Дата публікації: 21-07-2021 | Додав: admin | Теги: сон, мозок, праця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]