Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2020 » Серпень » 4 » Як це працюватиме - Apple зробить усі iPhone платіжними терміналами
16:01
Як це працюватиме - Apple зробить усі iPhone платіжними терміналами


Apple зробить усі iPhone платіжними терміналами. Як це працюватиме

 Apple масово скуповує стартапи, що спеціалізуються на штучному інтелекті, але інтереси компанії лише на ньому не закінчуються.

Apple придбала канадський фінтех-стартап Mobeewave, що працює над технологією, яка дозволяє використовувати смартфони з NFC в якості платіжних терміналів. У 2014 році в компанію проінвестували Samsung, фонд Fort Ross Ventures та інші інвестори, сума склала 6,5 мільйона доларів.

Mobeeewave пропонує використовувати чіп NFC (Near Field Communications, застосовується для безконтактної оплати) для синхронізації смартфона з іншим смартфоном або банківською картою. Щоб транзакція пройшла швидко, клієнтові потрібно буде використовувати Face ID або Touch ID, потім вибрати суму і піднести картку або смартфон до смартфону продавця. Транзакція триватиме кілька секунд. Mobeewave буде доступна для всієї техніки Apple з NFC-чіпами.

Технологія Mobeewave використовує чіп Near Field Communications (NFC) для синхронізації двох смартфонів або банківської карти і смартфона на невеликій відстані. Для проведення швидкої транзакції користувачеві досить підтвердити особистість за допомогою датчика Face ID або сканера Touch ID, вибрати суму, піднести картку до пристрою і почекати декілька секунд для обробки платежу. Функція буде доступна для всіх актуальних лінійок Apple і навіть iPhone 6 та 6 Plus, в яких вперше з’явився NFC-модуль.

Про майбутнє нововведення розповів Марк Гурман з Bloomberg, посилаючись на джерела в Apple. Поки невідомо, коли Mobeewave розробить для Apple повноцінний додаток, відомо лише, що стартап вже розробив додаток, і його впровадження залежить від Apple.

У Mobeewave є конкурент — компанія Square Inc., яка також розробляє «хард» і «софт» для проведення транзакцій за допомогою смартфонів. Злиття Mobeewave з Apple може негативно позначитися на Square.

За словами інформаторів Гурмана, злиття коштувало Apple 100 мільйонів доларів. Mobeewave залишить в роботі всіх співробітників (їх в компанії десятки) та збереже офіс у Монреалі.

Mobeewave була заснована в 2011 році Максимом де Нанкласом та Бенджаміном дю Хасом. За весь час існування, за даними Crunchbase, вона залучила $26,6 млн.

Останнім часом Apple цілеспрямовано займається фінтех-сектором. Почавши з додатка для здійснення безконтактних платежів Apple Pay у 2014 році, компанія представила дебетову карту Apple Card в 2019 році, а зараз планує замінити платіжні термінали смартфонами.

Apple також купила компанію-розробника віртуальної реальності NextVR, стартапи, які допоможуть удосконалити помічника Siri: Voysis, Xnor.ai та Inductive, і популярний Android-додаток погоди Dark Sky, що використовує штучний інтелект.

Робота з Apple — не перший випадок співпраці Mobeewave з технологічної корпорацією. Минулого року Samsung співпрацювала з Mobeewave для розгортання на смартфонах з NFC технології mPOS, яка також дозволяє використовувати смартфони як платіжний термінал. Samsung володіла часткою в Mobeewave через свій венчурний підрозділ. Поки невідомо, як покупка компанії Apple вплине на роботу Mobeewave з головним конкурентом «яблука».


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 431 | Дата публікації: 04-08-2020 | Додав: adminA | Теги: Apple, усі iPhone платіжні термінали | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]