Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Лютий » 6 » Яйце без курки і молоко без корови вчені створили
19:26
Яйце без курки і молоко без корови вчені створили


 

Здійснено самий справжній прорив у сучасній науці. Вченим вдалося створити яйце без курки і молоко без корови.

Результати[ приголомшливої роботи були опубліковані в журналі Popular Science. З точки зору дослідників, впровадження розробки в масове виробництво дозволить в найкоротші терміни відмовитися від розведення великої рогатої худоби і пернатих, закривши численні ферми і курники за непотрібністю. В основі відкриття лежало припущення про те, що можна створити аналог білкової продукції з синтетичних матеріалів. Головна проблема полягала в тому, як все це довести до пуття і можливості використання цих продуктів в якості харчування без ризику для власного здоров'я.

Крім того, що вдасться значно знизити екологічне навантаження на навколишнє середовище внаслідок зниження поголів'я худоби і птахів, дослідники впевнені, що вживання штучних яєць і молока дозволить убезпечитися від ризиків зараження паразитами, що передаються через продукти (це не тільки пташиний грип і коров'ячий сказ, а й звичайні сальмонельоз, глисти, гістоплазмоз та інше).

У багатьох фантастичних фільмах піднімалася аналогічна тема, що їсти людям в умовах обмеженого харчового раціону, або неможливості вирощувати тварин і рослини. Особливо примітна в цьому відношенні перша частина «Матриці», де Мишеня і Нео обговорюють смакові властивості штучного білкового концентрату і його здатність надавати не тільки естетичний вплив на розум за допомогою смаку, але і підтримувати здоров'я.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1058 | Дата публікації: 06-02-2017 | Додав: adminA | Теги: яйце без курки, молоко без корови, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]