Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Липень » 18 » Hubble NASA реанімувало: телескоп продовжить досліджувати космос
22:14
Hubble NASA реанімувало: телескоп продовжить досліджувати космос


Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) відрапортувало про важливу подію. Фахівцям вдалося переключити телескоп "Габбл" на резервну електроніку для повернення орбітальної обсерваторії до життя.

Що сталося з телескопом "Габбл"

Обсерваторія 13 червня перейшла у безпечний режим через припинення роботи комп'ютера корисного навантаження. Напередодні інженери NASA встановили, що стало причиною збою.

Причиною поломки телескопа став модуль управління живленням Power Control Unit (PCU), який розташований у вузлі SI C&DH (Science Instrument Command and Data Handling). Останній контролює, координує і відстежує наукові інструменти.

Як NASA повернуло обсерваторію до життя

Для усунення проблеми було вирішено перевести "Габбл" на резервну частину SI C&DH, яка також містить модуль управління живленням. І ось тепер в агентстві повідомили, що ця процедура проведена успішно.

Уже активований резервний модуль PCU, який забезпечує живлення вузла SI C&DH. Крім того, активований резервний блок команд і форматування наукових даних CU/SDF. Після цього відбулося увімкнення резервного комп'ютера корисного навантаження.

Фахівці NASA вже приступили до робіт з активації наукових інструментів. Найближчим часом телескоп-ветеран відновить спостереження за космічним простором.

Цікавий факт! Блок, який продовжив життя "Габбла" міг не потрапити у фінальну конструкцію. Замість нього могли встановити ще один науковий інструмент.

По-суті, увесь цей час він перебував на "Габблі" "мертвим вантажем" та не виконував жодних функцій і врешті він все ж зіграв ключову роль у поверненні обсерваторії до життя.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 340 | Дата публікації: 18-07-2021 | Додав: adminA | Теги: Hubble, дослідження космосу, NASA, реанімація | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]