Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-07-2024
Головна » 2024 » Травень » 14 » Головний секрет ілюзіоністів розкрили вчені
00:23
Головний секрет ілюзіоністів розкрили вчені


Доктор Ентоні Барнхарт раніше був справжнім фокусником. Через якийсь час він почав помічати щось цікаве. Перед тим, як настає найбільш важливий момент в будь-якому фокусі, ілюзіоністи починають дуже часто моргати. Про це повідомляють Daily Mail.

Коли мова йде про фантастичні ілюзії, які демонструють ілюзіоністи іноді просто не віриться в те, що відбувається. Вчені впевнені, що очам не варто насправді довіряти.

Експерти провели нове дослідження, в якому брало участь 10 ілюзіоністів. Вони демонстрували на сцені справжнісінькі дива, але мали різний досвід. Одні вивчали ілюзію пів року, а інші півстоліття і більше.

Їх попросили зробити однаковий трюк — популярний фокус з монетою, що знає практично кожна людина. Потім вчені записали виконання даного фокуса безпосередньо під час тренування і вже коли вони займалися його виконанням на сцені. Результати проведеного дослідження продемонстрували те, що кожен з ілюзіоністів починав набагато швидше моргати безпосередньо в момент виконання трюку.

Експерти припускають, що моргають частіше фокусники неусвідомлено. Коли ілюзіоніст частіше моргає, те ж саме робить і аудиторія. Якщо говорити іншими словами, виходить, що людина "проморгала" все найцікавіше.

Додаткове дослідження показало, що фокусники будуть моргати набагато частіше тоді, коли виконують складний трюк. Варто відзначити, що у 2016 році вчені з’ясували, що, як правило, глядачі моргають одночасно, тобто в унісон. Новий експеримент може бути доказом того, що ілюзіоністи виступають в якості каталізатора, і запускають процес моргання серед аудиторії.

Швидше за все, фокусники відмінно знають, в який саме момент публіка стає менш уважною, і саме тоді починають проробляти найцікавішу частину свого фокуса, щоб вона залишалася всіма непоміченою.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 55 | Дата публікації: 14-05-2024 | Додав: admin | Теги: секрет, ілюзіоніст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]