Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 14 » Гіперзвукові ракети успішно випробували США
15:03
Гіперзвукові ракети успішно випробували США


На полігоні армії США Уайт-Сендс у Нью-Мексико відбулися перші льотні випробування прототипу гіперзвукової ракети, що створюється у рамках програми Operational Fires (OpFires).

Відео тестів Управління перспективними дослідницькими проектами Міністерства оборони Сполучених Штатів опублікувало на YouTube.

У підписі до ролика повідомляється, що в рамках програми OpFires було досягнуто всіх цілей випробувань, зокрема, використання вантажівки матеріально-технічного постачання Корпусу морської піхоти (КМП) США як пускової установки ракет середньої дальності, евакуація цих контейнерів з ракетами та використання для запуску ракети штатних систем управління артилерійським вогнем армії США

Видання The Drive зазначає, що повідомлення про випробування OpFires опубліковано відразу після того, як Військово-повітряні сили (ВПС) США розповіли про успішні льотні тести прототипу гіперзвукової ракети AGM-183A Air-launched Rapid Response Weapon (ARRW), що відбулися 12 липня. Таким чином, Сполучені Штати вдруге поспіль успішно випробували гіперзвукову ракету.

Згідно The Drive, конструктивно OpFires є ракетним прискорювачем з двигуном виробництва компанії Northrop Grumman і гіперзвукового плануючого блоку. Головним розробником комплексу виступила корпорація Lockheed Martin.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 306 | Дата публікації: 14-07-2022 | Додав: adminA | Теги: випробування, США, гіперзвукові ракети | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]