Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2022 » Липень » 17 » Геном людини, яка жила 14 тисяч років тому, секвенували у Китаї
00:48
Геном людини, яка жила 14 тисяч років тому, секвенували у Китаї


геном людина Група вчених із Академії наук Китаю секвенувала геном із рештків людини пізнього плейстоцену з південно-західного регіону країни. Про це повідомляє Xinhua.

Згідно з результатами фізичних антропологічних досліджень розкопаного людського черепа, його власницею була молода жінка зростом близько 155 сантиметрів і вагою у 46 кілограмів. Вона жила мисливством і збиральництвом близько 14 тисяч років тому.

Самі рештки були розкопані ще в 1989 році в печері в Мензі, провінція Юньнань.

За даними вчених, люди пізнього плейстоцену мали глибокі генетичні зв’язки з прадавніми індіанцями - першими корінними жителями Америки.

Ба більше, дослідники оцінюють, що стародавні люди, які жили в печерах на півдні Східної Азії, почали мігрувати на північ, коли погода стала теплішою, і міг бути шлях міграції вздовж узбережжя. Деякі люди нарешті перетнули Берингову протоку й досягли Америки.

Як повідомляв Укрінформ, раніше учені з американської компанії-виробника графічних процесорів Nvidia та Гарварду розробили набір інструментів машинного навчання під назвою AtacWorks, який здатний значно скоротити час та витрати, необхідні для проведення рідкісних одноклітинних експериментів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 198 | Дата публікації: 17-07-2022 | Додав: admin | Теги: китай, людина, Геном | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]