Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 27 » Ген, який допомагає нарощувати м'язову масу, знайшли вчені
00:28
Ген, який допомагає нарощувати м'язову масу, знайшли вчені


нарощування м'язова маса Дослідники з університетів Мельбурна та Копенгагена вивчили молекулярні реакції у м'язах до, під час та після різних видів вправ.

За словами дослідників, вони виявили ген, який допоможе відкрити альтернативні способи лікування навіть без фізичних вправ.

Щоб визначити, як під час та після різних вправ активуються гени та білки, автори провели аналіз скелетних м'язів людини під час різних вправ, розповів доктор Бенджамін Паркер , провідний автор дослідження.

Команда проаналізувала, як змінювалися сигнальні реакції у м'язах після різних видів вправ, а також наскільки послідовними були ці зміни у різних людей.

Виходячи з цього, вони ідентифікували раніше неврахований ген C18ORF25. Він активувався найчастіше.

Щоб перевірити його роботу, команда сконструювала мишей без цього гена. В результаті вони мали дефіцит м'язових волокон. Це призвело до послаблення м'язів та зниження фізичної працездатності. І навпаки, коли вони збільшували активність генів, м'язи тварин ставали сильнішими.

Автори заявили, що їхня робота допоможе боротися з атрофією м'язів, а також запобігати та лікувати хронічні хвороби, включаючи діабет, серцево-судинні захворювання та багато видів раку.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 204 | Дата публікації: 27-07-2022 | Додав: admin | Теги: маса, м'язова, нарощування, гени | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]