Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Березень » 4 » Гейтс попереджає про наслідки через зміну клімату - пандемія буде дрібницею
14:05
Гейтс попереджає про наслідки через зміну клімату - пандемія буде дрібницею


Пандемія буде дрібницею порівняно з незворотними кліматичними змінами, які насуваються на планету, а людству слід негайно щось робити – попереджає у своїй новій книзі "Як уникнути кліматичної катастрофи" бізнесмен і філантроп Білл Гейтс.

Засновник компанії Microsoft планує інвестувати $2 млрд на захист клімату. Гейтс вкладе гроші у стартапи, спрямовані на боротьбу з глобальними змінами екології.

Він закликає уряди країн збільшити витрати на захист навколишнього середовища щонайменше до $110 млрд на рік.

Щоб покрити світову потребу в енергії, необхідно і далі використовувати атомні електростанції та активніше користуватися кисневим паливом. Про це він пише у книзі.

Нині світ щороку викидає в атмосферу 51 млрд тонн парникових газів. Їх виділяє промисловість, особливо спалювання вугілля, сільське господарство, насамперед тваринництво. Тож людству треба негайно переосмислити всі виробничі процеси, змінити спосіб життя і звички, бо інакше кліматичні зміни, спричинені парниковими газами, матимуть катастрофічні наслідки для планети, значно гірші ніж нинішня пандемія.

"Навіть якщо ми закриємо кран настільки, що вода буде з нього тільки капати, в один прекрасний момент ванна буде переповненою. Саме тому до 2050 року викиди вуглекислого газу необхідно не просто скоротити, а звести до нуля", – пише Гейтс у книзі.

На початку лютого Білл Гейтс назвав дві загрози, які слід очікувати людству після завершення пандемії Covid-19.

За словами американського бізнесмена, однією із загроз є зміна клімату, до якої світ ще не готовий, а другою загрозою людству Гейтс вважає біотероризм.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 477 | Дата публікації: 04-03-2021 | Додав: adminA | Теги: пандемія буде дрібницею, наслідки через зміну клімату, гейтс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]