Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Травень » 9 » Електронний бюстгальтер - ваш доглядач і рятувальник
11:54
Електронний бюстгальтер - ваш доглядач і рятувальник



Науковці створили унікальний електронний бюстгальтер, який сам може викликати "швидку"

Американські науковці створили "електронний бюстгальтер", який може допомогти лікарям контролювати хвору пацієнтку в будь-якій точці світу і відправити карету "швидкої" у зазначене місце.

Бюстгальтер має вбудовані датчики, які вимірюють життєві сигнали здоров'я і відсилають інформацію по бездротовій мережі на кшталт, як Bluetooth чи Wi-Fi, які доступні для пацієнта і лікаря.

Він був розроблений групою інженерів з Університету Арканзасу (США), і поєднує в собі нанотекстіль і технології смартфонів.

"Наш електронний бюстгальтер дозволяє безперервно, в реальному часі відслідковувати стан пацієнта з метою виявлення будь-яких патофізіологічних змін", - розповідає вчений Віджей Варадан.

За його словами, це платформа, на якій різні датчики для моніторингу серцевого здоров'я інтегровані в тканину. Таким чином, одяг збирає і передає свідчення в будь-яку точку світу.

Він також наголосив, що система контролює кров'яний тиск, температуру тіла, частоту дихання, споживання кисню і певну нейронну активність.

Він також знімає свідчення, як і звичайний електрокардіограф (ЕКГ), і тому може навіть сказати, чи є у пацієнта серцевий напад.

Водночас, система не вимагає якихось додаткових аксесуарів для вимірювання артеріального тиску і тому може замінити звичайні томографи.

Датчики розміром з маленьку монетку в діаметрі зроблені з масиву золотих нано-електродів, виготовлених на гнучкій базі і вшиті в матеріал бюстгальтера.

Вони "спілкуються" з системою програмного забезпечення через бездротовий модуль, розташований на бюстгальтері.

Модуль збирає і відправляє інформацію по мережі, до якої лікар може отримати доступ.

Команда розробників запевняє, що спортивний бюстгальтер може також використовуватися спортсменами для контролю за їх власними життєво важливими органами протягом тренувань за допомогою своїх мобільних телефонів.

Нагадаємо, що наприклад, в Японії створили бюстгальтер, в якому можна вирощувати рис.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1773 | Дата публікації: 09-05-2012 | Додав: adminA | Теги: Електронний бюстгальтер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]