Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Жовтень » 29 » EEA - у Європі рівень забруднення повітря перевищує норми ЄС та ВООЗ
13:17
EEA - у Європі рівень забруднення повітря перевищує норми ЄС та ВООЗ


У Європі рівень забруднення повітря перевищує норми ЄС та ВООЗ – EEA

 

Забруднення повітря стало причиною передчасної смерті близько 422 тисяч осіб в 41 країні Європи.

Європейське агентство з охорони навколишнього середовища повідомляє, що рівень забруднення повітря в Європі перевищує допустимі норми Євросоюзу і Всесвітньої організації охорони здоров'я. Про це йдеться в звіті EEA.

"Основні джерела забруднення повітря в Європі - це автомобілі, а також сільськогосподарська діяльність, виробництво енергії, промисловість і діяльність окремих домогосподарств",-  повідомляється в звіті агентства.

В агентстві наголошують, що найбільше шкодять здоров'ю тверді частинки, діоксид азоту і концентрація озону, при тому, що відсоток жителів, які підпадають під їхній вплив, дещо знижується.

За даними експертів, перевищення рівня твердих частинок стало причиною передчасної смерті близько 422 тисяч осіб в 41 країні Європи в 2015 році, вплив діоксиду азоту тоді ж привів до близько 79 тисяч передчасних смертей, а вплив концентрації озону - до 17,7 тисяч летальних випадків.

Як повідомлялося, станом на 2016 рік лише 8% населення Землі дихає чистим повітрям.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 807 | Дата публікації: 29-10-2018 | Додав: adminA | Теги: Європа, рівень забруднення повітря, норми ЄС та ВООЗ, EEA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]