Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 24 » Дрон із лазерним керуванням вперше продемонстровано під час польоту
16:12
Дрон із лазерним керуванням вперше продемонстровано під час польоту


Компанія QinetiQ провела першу у світі успішну демонстрацію бортової платформи без екіпажу, яка керується за допомогою лазерної системи зв’язку; зміцнення військового потенціалу для таємних операцій з низькою ймовірністю виявлення в майбутньому.

Інноваційна демонстрація показала, як наземний оператор керує бортовою безпілотною повітряною системою (UAS), передаючи команди управління та отримуючи інформацію від датчиків і платформи, яка включала оптичний зв’язок у вільному космосі (FSOC) як двонапрямну лінію зв’язку в системі зв’язку місії. FSOC забезпечує дуже високу пропускну здатність, дуже низьку ймовірність виявлення зв’язку, низьку матеріально-технічну площу та потенціал звести нанівець значні інвестиції, які зловмисники, можливо, зробили для заборони радіочастотного спектра.

Керування бортовою платформою без екіпажу в минулому було можливо за допомогою радіочастотних (РЧ) технологій, які схильні до виявлення та перешкод. Це була успішна демонстрація інтегрованої системи FSOC як засобу роботи в спірному радіочастотному середовищі, де є потреба в безпечних таємних операціях.

Демонстрація була частиною проєкту DSTL Air Command and Control (C2), Intelligence Surveillance & Reconnaissance (ISR) і Interoperability project. Цілі проєкту включають покращення як цифрової сумісності, так і стійкості комунікаційних систем, які з’єднують повітряні платформи, і відповідних можливостей (як поточних, так і потенційних). Результатами проєкту є підтримка діяльності з експлуатації в рамках передових командувань МО Великобританії, включаючи повітряне, наземне, морське та об’єднане.

Дейв Діксон, технічний керівник проєкту QinetiQ, зауважив;

«Це інноваційне використання FSOC базується на попередніх демонстраціях об’єднання екіпажу та без екіпажу, які забезпечили Великобританію та Європу першими в живому бортовому управлінні БПЛА. Він також демонструє талант і здібності, наявні у Великій Британії, і надає додаткові докази того, що команди, які складаються як з людей, так і з машин, є невід’ємною частиною того, як військові діятимуть у майбутньому».

Роб Скотт, керівник програми QinetiQ, додав;

«Щоб це стало можливим, нам довелося застосувати інноваційний підхід, керований місією, і тісно співпрацювати з Dstl і партнерами. Ми також хотіли б подякувати AVoptics за підтримку та швидку інтеграцію їхньої системи WOLF FSOC у демонстрацію».

Демонстрація була віртуальною подією в прямому ефірі з використанням сумісних стандартів повідомлень для роботи з низкою віртуальних платформ і живої UAS за допомогою ройової технології QinetiQ ACCSIOM. Великий наземний і повітряний простір був забезпечений армією в межах навчального району Солсбері (SPTA).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 190 | Дата публікації: 24-07-2022 | Додав: adminA | Теги: дрон із лазерним керуванням, демонстрація, Політ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]