Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2019 » Липень » 8 » Дослідження - таргани стали більш живучими
16:54
Дослідження - таргани стали більш живучими


 

Таргани стали більш живучими - дослідження

 Таргани стають дедалі сильнішими. Наразі вже жоден із хімічних засобів не може зменшити їхню популяцію.

"Це неусвідомлена раніше проблема з тарганами", - каже Майкл Шарф з Університету Пердью, який керував дослідженням. - Таргани, розвиваючи стійкість до окремих класів інсектицидів одночасно, зроблять контроль над цими шкідниками практично неможливим за допомогою одних лише хімічних речовин", - додав учений, повідомляє nature.com.

Учені протягом 6 місяців проводили експеримент у квартирах із тарганами в американських Індіані та Іллінойсі. Вони застосовували 3 засоби – абамектин, борну кислоту і тіаметоксам. Інсектициди використовували поодинці та в різних комбінаціях.

З'ясувалося, що жоден із варіантів застосування не зменшує популяцію тарганів. Під час застосування одного чи двох засобів кількість тарганів навіть трохи зросла, а коктейль із трьох інсектицидів просто утримував їхню чисельність.

Проблема з тарганами складніша у районах із низьким доходом і в інших місцях, де ефективна боротьба зі шкідниками недоступна.

Вчені рекомендують поєднувати хімічну обробку з фізичними методами – такими як пастки та спеціальні пилососи. Важливими є профілактичні заходи, такі як дотримання правил санітарії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 573 | Дата публікації: 08-07-2019 | Додав: adminA | Теги: дослідження, таргани, більш живучі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]