Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Червень » 23 » Дослідження: розмовляти як діти вчаться маленькі папуги
00:52
Дослідження: розмовляти як діти вчаться маленькі папуги


папуги Люди вже тисячі років знають, що папуги мають неймовірні вокальні дані, проте за весь цей час белькотання маленьких папуг залишилося непоміченим.

У процесі свого нещодавнього дослідження група вчених із Техаського університету долини Ріо-Гранде з'ясувала, що дикі папуги можуть белькотати.

Люди вже тисячі років знають, що папуги мають неймовірні вокальні дані. Вони не тільки добре спілкуються, але й можуть наслідувати інші види, враховуючи людей. Проте за весь цей час белькотання маленьких папуг залишилося непоміченим. Дослідники припускають, що це пов'язано з тим, що вони живуть у дуплах дерев, де їх не чує ніхто, крім батьків, а також братів і сестер.

Дослідники виявили белькотання майже випадково. Вони працювали у складі групи, яка проводила довгострокове польове дослідження за участю папуг на Масагуарській біологічній станції у Венесуелі. З 1988 року тут досліджується понад 10 000 гороб'ячих папужок. У межах дослідження експерти використовували труби з ПВХ, щоб побудувати гнізда для пташенят, та додали туди крихітні пристрої для аудіо та відеозапису.

Прислухаючись до птахів у своїх гніздах, учені з'ясували, що маленькі папуги схильні багато белькотіти, вони пищали, клацали та бурчали. І все це переважно, коли вони були одні або коли їхні брати та сестри спали.

Як зазначають фахівці, багато звуків, які вони видавали, були випадковими, у той час як інші скопійовані від батьків або інших тварин у цьому районі. Вони також з'ясували, що белькотання зазвичай починалося, коли пташенятам виповнювався 21 день.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 210 | Дата публікації: 23-06-2022 | Додав: admin | Теги: діти, папуга, Розмова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]