Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2016 » Березень » 28 » Допомогли компанії Apple досягти успіху ідеї і талант українця
22:31
Допомогли компанії Apple досягти успіху ідеї і талант українця


 

Стів Возняк – людина, без якої компанія Apple не мала б шансів на успіх. Інженерний хист проявився ще змалку. Вочевидь свою роль відіграли батьківські гени: тато теж був інженером, він після Другої світової війни переїхав до Штатів з Буковини.

Від мами-німкені Стів перейняв любов до порядку й перфекціонізм. Незабаром ці риси стали йому в нагоді.

Розчарувавшись у класичній університетській освіті, Стів уже після першого курсу бере "академку" і влаштовується у фірму Hewlett-Packard. Тут йому довірили розробляти калькулятори.

Усе б нічого, але на 80 інженерів був всього-на-всього один комп'ютер, і до нього постійно стояла черга. Саме тоді й визріла ідея персонального комп'ютера, пише 24tv.ua. Залишалось знайти однодумця. Ним і стане Стів Джобс.

Спочатку в кімнаті Джобса, потім у його гаражі хлопці розробляли модель комп'ютера, якому не потрібно було проводити надскладні обрахунки, натомість достатньо було виконувати запити простих користувачів.

Apple-1 вражав своєю компактністю, Apple-2 став ще меншим. Успіх був феноменальним, а двоє самоучок за декілька років стали мільйонерами.

До речі, саме Возняк написав більшість програмного забезпечення, розробив мову Кельвін і був куратором наукових проектів. А от стосунки з Джобсом були непростими.

Останній часто підвищував голос на співробітників, а то й взагалі зривався на них. Після авіакатастрофи, в якій Возняк чудом залишився живим, він починає поступово відходити від компанії Apple.

Відкриває власні фірми, займається благодійністю і навіть знаходить час для телевізійних шоу. У проекті "Танці з зірками" його партнеркою стала Каріна Смірнофф, професійна танцюристка родом із Харкова.

До речі, сам Возняк якось зізнався: "Я деякою мірою бажав би бути українцем. З усіх європейців вони здаються найбільш подібними до американців".

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1282 | Дата публікації: 28-03-2016 | Додав: adminA | Теги: успіх, компанія Apple, ідеї і талант українця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]