Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2020 » Листопад » 11 » До зустрічі з Червоною планетою марсоходу від NASA залишилося 100 днів
14:03
До зустрічі з Червоною планетою марсоходу від NASA залишилося 100 днів


Марсоходу від NASA залишилося 100 днів до зустрічі з Червоною планетою

Всього 100 днів і 268 мільйонів кілометрів відокремлюють місію марсохода NASA Mars 2020 Perseverance від кратера Джезеро на Червоній планеті. Посадка відбудеться 18 лютого 2021 року о 12:43 за тихоокеанським стандартним часом (15:43 за східним стандартним часом), а підтвердження буде отримано назад в Лабораторію реактивного руху NASA в Південній Каліфорнії приблизно через 11 хвилин.

Шестиколісному марсіанському апарату доручено бродити по кратеру, який, як вважається, мільярди років тому був марсіанським озером, шукати ознаки давнього мікробного життя, збирати і зберігати марсіанські камені і реголіт (биті камені і пил).

Парашут для місії марсохода Mars 2020 Perseverance

9 листопада команда місії підтвердила, що рухова підсистема ступеня спуску, яка допоможе спустити марсохід на Марс, знаходиться в хорошому робочому стані. Учора, 10 листопада, вони перевіряли прилади марсохода PIXL і SHERLOC. Систему Lander Vision System планується перевірити 11 листопада і інструмент SuperCam на наступний день. 18 грудня команда планує виконати маневр корекції траєкторії, використовуючи вісім двигунів для уточнення шляху космічного апарату до Марсу.

Щоб підготувати марсохід Perseverance до зустрічі з Марсом, команда місії NASA на Mars 2020 провела широкий спектр випробувань, щоб допомогти забезпечити успішний вхід, спуск і посадку на Червоній планеті. Від перевірки парашута в найбільшій у світі аеродинамічній трубі в Долині Смерті, Каліфорнія до випробувань в Лабораторії реактивного руху NASA, кожна система піддавалася випробуванням, щоб підготуватися до важливого дня.NASA Mars 2020 Perseverance

Ще одна важлива віха місії відбудеться в наступний понеділок, 16 листопада, коли команда приступить до п’ятиденного моделювання наземних операцій, включаючи управління марсоходом і відбір проб.

Ключовою метою місії Perseverance на Марсі є астробіологія, включаючи пошук ознак древнього мікробного життя. Марсохід буде характеризувати геологію планети і минулий клімат, прокладати шлях для дослідження Червоної планети людьми і стане першою місією зі збору та зберігання марсіанських каменів і реголіту.

Наступні місії, які наразі розглядаються NASA у співпраці з Європейським космічним агентством (ESA), відправлятимуть космічні апарати на Марс, щоб збирати зразки з поверхні і привозити їх на Землю для поглибленого аналізу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 388 | Дата публікації: 11-11-2020 | Додав: adminA | Теги: марсоход NASA, червона планета, зустріч, 100 днів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]