Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Травень » 28 » До якого віку дитині не можна давати смартфон - дослідники з'ясували
16:28
До якого віку дитині не можна давати смартфон - дослідники з'ясували


Дівчатка більш схильні до негативного впливу смартфона, ніж хлопчики.

Учені з'ясували, що користування смартфоном у дитинстві може негативно вплинути на психо-емоційне здоров'я вже дорослої людини. Зокрема, ті, хто отримав смартфон у користування надто рано, бувають агресивними по відношенню до оточуючих і частіше за інших думають про самогубство. Про це заявили дослідники Sapien Labs.

При чому, у своєму звіті фахівці зазначили, що дівчатка від надто раннього знайомства зі смартфоном страждають більше.

Свої висновки вони ґрунтують на результатах опитування 28 тис. осіб віком від 18 до 24 років. Опитані розповіли, коли вперше вони взяли в руки смартфон або планшет. Також дослідники проаналізували інформацію про поточний психічний стан опитаних.

Згідно з результатами, що пізніше людина почала користуватися гаджетами та інтернетом, то кращим було її ментальне здоров'я, - наголосили вчені.

Учені наголошують, що чим пізніше діти почали користуватися смартфонами, тим міцнішим виявилося їхнє ментальне здоров'я.

Слід підкреслити, що найбільш уразливими виявилися дівчатка, які почали користуватися смартфоном або планшетом до 10-річного віку, - сказано у звіті.

Також підкреслюється, що гаджети погано вплинули на сон досліджуваних.

Загалом 12,5% підлітків у віці 10 років втрачають близько однієї ночі сну на тиждень через те, що прокидаються, щоб перевірити сповіщення, - вказують фахівці.

Науковці наголошують, що турбота про ментальне здоров'я дитини перебуває в полі відповідальності батьків, які мають відтягнути час знайомства дітей з електронними гаджетами.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 110 | Дата публікації: 28-05-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]