Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 13 » Для зубних пломб - названо три злісних вороги
20:17
Для зубних пломб - названо три злісних вороги


Навіть якщо вам поставили дорогу та супер-якісну пломбу, є низка факторів, які можуть суттєво вплинути на термін її служби.

Ворог для пломби № 1 – зубний наліт

Утворення зубного нальоту – це нормальний фізіологічний процес. Однак його ми маємо щодня повністю зчищати з поверхні зубів та ясен.

Якщо наліт тривалий час лежить на зубі, в якому є пломба, то частинки нальоту та мікробіоти проникають на кордон між пломбою та зубом, там починається новий каріозний процес. Зуб починає псуватися, а пломба – сколюватися.

Щоб цьому запобігти, необхідно дотримуватись ретельної домашньої гігієни порожнини рота з використанням не тільки зубної щітки та пасти, що підходить саме вам, але й застосовувати додаткові засоби гігієни, такі як іригатор, зубні йоржики, нитки, ополіскувачі, пінки. Перед тим, як їх підібрати, проконсультуйтеся зі спеціалістом.

Другий ворог для пломби – неправильний прикус

До цього пункту також віднесли бруксизм — скрегіт або стискування зубів, що часто супроводжується  стиранням емалі,. Навантаження на зуби підвищується, через що можуть сколюватися та стиратися пломби. Щоб цьому запобігти, необхідна корекція прикусу та усунення бруксизму. Зверніться до стоматолога.

Третій ворог для пломби – куріння

Ця шкідлива звичка не тільки завдає шкоди здоров’ю, а й провокує зміну кольору пломби. Нікотинові смоли вбираються в пломбувальний матеріал, через що пломби набувають сіро-коричневого кольору.

Пастами, що відбілюють, це не усувається, тільки за допомогою професійного чищення. Якщо пігменти всоталися глибоко в пломбу, то допоможе повернути колір тільки заміна пломби на нову.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 199 | Дата публікації: 13-10-2022 | Додав: adminA | Теги: три злісних вороги, зубні пломби | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]