Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2019 » Березень » 6 » Для «Великого походу» Китай успішно випробував ракету
21:18
Для «Великого походу» Китай успішно випробував ракету


 

 Китай успішно випробував ракету для «Великого походу»

Китай оголосив 5 березня про успішні вогневі випробування нового твердопаливного ракетного прискорювача. Його планують використовувати для ракети-носія «Чанчжен-11» із серії «Великий похід».

Як повідомляє «Сіньхуа», ракетний прискорювач розроблено Шанхайською академією технології космічних польотів при Китайській корпорації аерокосмічної науки і техніки. На сьогодні це найпотужніший китайський ракетний прискорювач, він оснащений двигуном з тягою 200 тонн, і вміщатиме 71 тонну палива. Його планують використовувати у модифікованій версії ракети-носія «Чанчжен-11». Ця ракета – єдина із серії «Великий похід», яка використовує твердопаливні двигуни, завдяки чому її можуть підготувати до запуску протягом 24 годин.

Раніше повідомлялося, що КНР планує почати добувати сонячну енергію з космосу і запустити випробувальну електростанцію на орбіті до 2025 року. А на початку січня Китай вперше здійснив успішну посадку на зворотний бік Місяця. Посадка є частиною китайської місії Chang’e-4 – однієї з серій запланованих місій для вивчення місячної поверхні.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 712 | Дата публікації: 06-03-2019 | Додав: adminA | Теги: Ракета, для «Великого походу», китай | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]