Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Жовтень » 6 » Для маніпуляцій молоддю російські тролі вдають фанів Гаррі Поттера – The Times
17:47
Для маніпуляцій молоддю російські тролі вдають фанів Гаррі Поттера – The Times


 

Російські тролі вдають фанів Гаррі Поттера для маніпуляцій молоддю – The Times

Російські тролі проводять у популярних серед британських підлітків соцмережах приховану кампанію, намагаючись посіяти розбрат та маніпулювати молоддю.

Про це в суботу, 6 жовтня, повідомило британскьке видання The Times з посиланням на американських дослідників, які проаналізували тисячі облікових записів у соцмережах.

Російські фейкові акаунти позиціонують себе як прихильники Гаррі Поттера, а також використовували образи знаменитостей, таких як Емма Вотсон (виконавиця ролі Герміони у фільмах про маленького чарівника), щоб вплинути на думку молоді.

Крім того, через один з фінансованих Кремлем Youtube-каналів тролі поширювали дезінформацію про отруєння в Солсбері.

Росія також спробувала викликати публічну паніку після терористичних атак в Лондоні та поширити дезінформацію про Brexit і незалежність Шотландії.

"Те, що вони роблять, - це політична війна в промислово розвинених масштабах, і вона спрямована на всю західну демократію", - прокоментував дії інтернет-тролів співробітник університету Клемсона в Південній Кароліні Даррен Лінвілл. The Times називає його фахівцем із російській дезінформації. За його словами, ці дії добре фінансуються і становлять серйозну небезпеку, оскільки вони приховані.

Зусилля тролів у соціальних мережах координуються Агентством інтернет-досліджень з Санкт-Петербурга та ймовірно фінансується "шеф-кухарем" Путіна Євгенієм Пригожиним, пише видання. Один з акаунтів, створений за допомогою цього агентства, намагався звернутися до західних підлітків, позиціонуючи себе як прихильника прав геїв. Опубліковане на сторінці інтернет-троля повідомлення закликало школярів зривати уроки політичними протестами. "Час від часу в класі необхідна невелика драма", - писав троль.

Інший фейковий обліковий запис нібито шанувальника Сільвії Платт змішував цитати з віршів поетеси, фотографії Емми Уотсон з постами з критикою американського втручання в Сирію, де Росія підтримує режим сирійського лідера Башара Асада.

Інші акаунти тролів намагалися привернути увагу молодих феміністок, активістів із захисту довкілля і прихильників європейських військ.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 804 | Дата публікації: 06-10-2018 | Додав: adminA | Теги: російські тролі, маніпуляції молоддю, The Times, фани Гаррі Поттера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]