Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 18-10-2024
Головна » 2024 » Липень » 3 » Для лікування хвороби Альцгеймера - у США схвалили другий препарат
13:39
Для лікування хвороби Альцгеймера - у США схвалили другий препарат


Управління з продовольства і медикаментів США схвалило використання препарату Kisunla компанії Eli Lilly для лікування хвороби Альцгеймера.

Це другий препарат, який схвалили для боротьби з цією хворобою. Його планують використовувати для людей, що мають легке когнітивне порушення або легку деменцію — початкові стадії хвороби Альцгеймера. Про це повідомили на сайті Управління з продовольства і медикаментів США.

Що ще відомо про новий препарат?

Kisunla, або ж донанемаб створили на основі моноклональних антитіл та успішно випробували у травні минулого року. Цей препарат зв’язується з патологічним білком бета-амілоїдом, накопичення якого пов’язують з розвитком хвороби Альцгеймера, а його використання показало значне зниження проявів хвороби. Він потребує внутрішньовенного введення кожні чотири тижні.

Серед найпоширеніших побічних ефектів Kisunla були головний біль та тимчасовий набряк мозку. Найчастіше набряк проходить безсимптомно, але може мати серйозніші наслідки для людей, які є гомозиготами за геном ApoE ε4, тому перед використанням препарату рекомендують проводити генетичний скринінг.

 Донанемаб націлений на бета-амілоїд як основну причину виникнення хвороби Альцгеймера, але науковці мають сумніви щодо впливу цього білка на розвиток хвороби. Детальніше про це читайте у  матеріалі «Шукаючи правду про хворобу Альцгеймера».


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 80 | Дата публікації: 03-07-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]