Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Січень » 22 » Дивне злиття чорних дір зафіксовано
16:04
Дивне злиття чорних дір зафіксовано


Дослідники вперше виявили злиття двох чорних дір з ексцентричними орбітами.

Пояснюємо, чому це відкриття так важливо для розуміння світу.

Ексцентричні орбіти у чорних дір є ознакою того, що ці об’єкти можуть багаторазово поглинати своїх родичів, які зустрічаються їм в щільно населених чорними дірами районах, таких як ядра галактик.

Вчені досліджували наймасовішу подвійну гравітаційну хвилю, що спостерігається на сьогодні, GW190521, і з’ясували, що вона відповідає злиттю двох чорних дір з ексцентричними орбітами.

Відкриття може допомогти пояснити, чому деякі злиття чорних дір, виявлені LIGO і Virgo, набагато важче, ніж раніше вважалося можливим. Розбіжності в спостереженнях і теорії не дозволяють вченим створювати точні моделі поведінки астрофізичних об’єктів, що ускладнює вивчення Всесвіту.

Нова теорія дозволить прискорити дослідження космосу і зрозуміти деякі досі загадкові явища, які в ньому відбуваються. Вчені проаналізували гравітаційно-хвильовий сигнал, отриманий обсерваторіями LIGO і Virgo, і виявили, що злиття найкраще пояснюється моделлю прецесії з високим ексцентриситетом.

Для досягнення цієї мети вчені створили сотні повних чисельних симуляцій на декількох суперкомп’ютерах, що зайняло у них майже рік.

“Кожна з двох чорних дір має масу більш ніж в 70 разів більше нашого Сонця, що значно вище передбачуваної максимальної маси, передбаченої нині теорією еволюції зірок, — сказав Карлос Лусто, професор школи математичних наук Рочестерського технологічного інституту і один з авторів роботи.

Цей факт робить цікавим вивчення такої подвійної системи чорних дір і відкриває нові можливі механізми формування чорних дір у щільних зоряних скупченнях.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 265 | Дата публікації: 22-01-2022 | Додав: adminA | Теги: дивне злиття чорних дір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]