Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2015 » Грудень » 24 » Дітей біженців у Німеччині роботи будуть вчити німецької мови
20:34
Дітей біженців у Німеччині роботи будуть вчити німецької мови


 

Німецькі вчені планують за допомогою робота Nao прищепити базові знання мови дітям біженців.

У цьому році Європа зіткнулася з напливом біженців з Близького Сходу, тож в багатьох країнах гостро постало питання, як ввести новоприбулих в життя суспільства. У Німеччині вважають, що першочерговим завданням є навчання мови. Вчені з Білефельдського університету вирішили застосувати інноваційний підхід і збираються навчати дітей за допомогою роботів, пише Новое время з посиланням на DW.

"Індивідуальне навчання кожної дитини другої мови – завдання, з яким діти не завжди можуть впоратись. Тут можуть надати допомогу роботи", - говорить експерт в області штучного інтелекту з Білефельдського університету Стефан Копп.

Роль високотехнологічного вчителя для діточок виконає Nao – робот, який і сам нагадує дитину. Однак працювати над цим завданням він буде не сам. Дітям будуть видані планшетні комп'ютери з допоміжними навчальними матеріалами, наприклад, з ілюстраціями. Проект триватиме три роки, протягом яких вчені оцінять спроможність роботів до ефективного навчання новоприбулих важкої мови. Перші Nao почнуть надходити в класні кімнати протягом 18 місяців.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1181 | Дата публікації: 24-12-2015 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, діти біженців, Німецька мова, роботи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]