Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Липень » 29 » Динозаврів загубив метеоритний дощ
10:49
Динозаврів загубив метеоритний дощ


Стоит отметить интересный факт, что дети после развода значительно лучше ощущают на себе действие данного препарата.


В Арктиці науковці знайшли кратер від метеорита, який вбив динозаврів

Науковці довели, що 25-кілометровий кратер, виявлений на острові Вікторії (Канадський арктичний архіпелаг), утворився в результаті метеоритного дощу, що і погубив динозаврів, передає РИА "Новости".

Науковці зі Саскачеванського університету (Канада) помітили кратер, пролітаючи над островом на вертольоті близько двох років тому.

"Виявити на поверхні землі невідомий науці кратер такого розміру було вкрай несподівано. Ми робили карту цієї місцевості, виконуючи завдання Канадського агентства з природних ресурсів", - сказав один з авторів відкриття Брайан Пратт.

Зібрані за наступні два роки дані підтвердили гіпотезу про космічне походження виявленої форми рельєфу.

Вік кратера, який вчені назвали на честь Принца Альберта, становить від 130 до 350 мільйонів років.

Вчені вважають, що це слід падіння одного з тих метеоритів, які змінили клімат планети і погубили динозаврів.

Справжній розмір визначити складно, оскільки протягом мільйонів років ерозія могла сильно спотворити цю форму рельєфу. За розрахунками, кратер утворив метеорит діаметром близько 5 км, що впав на Землю.

Раніше повідомлялось, що динозаври вимерли 65 мільйонів років тому через цілу серію метеоритів, які бомбардували Землю протягом тисяч років, припустили британські вчені.

Раніше міжнародна група дослідників зробила висновок, що причиною загибелі динозаврів був удар величезного астероїда, енергія якого в мільярд разів вища за вивільнену під час вибуху атомної бомби над Хіросімою. Кратер Чиксулуб, що залишився від удару, розташований на території мексиканського півострова Юкатан, сягає 15 км у діаметрі.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 3341 | Дата публікації: 29-07-2012 | Додав: adminA | Теги: метеоритний дощ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]