Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2022 » Листопад » 29 » Дерева віком 18 мільйонів років виявили вчені
00:15
Дерева віком 18 мільйонів років виявили вчені


дерево мільйон роки У ході розкопок дренажних труб для дощової води нещодавно було виявлено ще чотирнадцять скам'янілих дерев в Скам'янілому лісі на острові Лесбос.

"Стовбури були в дуже хорошому стані безпеки - це вражаючі колоди, покладені на послідовні шари, одне над іншим", - сказав професор Нікос Зурос, директор музею "Скам'янілий ліс Сігрі", в інтерв'ю Афінсько-Македонському інформаційному агентству (АМНА).

Він сказав, що скам'янілі стволи належали як маленьким, так і великим деревам, а також включали гілки дерев. Вони різняться віком і є як хвойними, і плодовими деревами.

На думку фахівців, те, як лежать дерева, показує інтенсивність масових вивержень вулканів, що сталися 18 мільйонів років тому.

Професор Зурос сказав, що, судячи з геологічних утворень у цьому районі, здається, що місце скам'янілих дерев було частиною стародавньої долини.

дерево мільйон роки

Дерева були вбиті вибухами газу від вулканічних вибухів, а потім покриті попелом.

Потім зливи затопили місцевість, змітаючи попіл і частини стовбурів дерев. Гігантські селеві потоки перекрили долини, а стовбури дерев нашарувалися послідовними шарами, де вони скам'янілі.

Очікується, що з продовженням розкопок буде знайдено більше дерев.

Скам'янілий ліс Лесбосу був оголошений пам'ятником природи, що охороняється, в 1985 році. Музей природної історії скам'янілого лісу Лесбоса було створено 1994 року.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 173 | Дата публікації: 29-11-2022 | Додав: admin | Теги: роки, Мільйон, дерево | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]