Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Квітень » 7 » Деякі регіони США стануть тропічними через зміни клімату - світ швидко змінюється
16:04
Деякі регіони США стануть тропічними через зміни клімату - світ швидко змінюється


У США скоро можуть з’явитися тропіки.

Згідно з новим дослідженням, тропічні рослини і тварини, які колись могли вижити тільки в декількох субтропічних частинах США, розширюють свої ареали на північ.

Ця зміна, ймовірно, призведе до того, що деякі спільноти рослин і тварин помірного пояса, які зустрічаються сьогодні на півдні США, будуть замінені спільнотами тропічних рослин і тварин.

Ці тропічні рослини і тварини включають комах, риб, рептилій, земноводних, ссавців, трави, чагарники і дерева. Серед них є види, що мешкають в США, такі як мангрові зарості та снук, прибережна риба, а також інвазивні види, такі як бірманські пітони і буйволяча трава.

Команда з 16 вчених описує, скільки чутливих до холоду тропічних рослин і тварин стримуються зимовими похолоданнями в помірній зоні. Теплі зими дозволяють цим організмам поширюватися на північ, особливо в восьми субтропічних штатах материкової частини США: Флориді, Алабамі, Міссісіпі, Луїзіані, Техасі, Нью-Мексико, Арізоні і Каліфорнії.

Більшість досліджень з питань зміни клімату зосереджені на змінах середньої температури, а не на змінах найвищих і низьких мінімумів, тому, за словами дослідника-еколога Геологічної служби США Майкла Осланда, провідного автора дослідження, сильний вплив екстремальних похолодань на екосистеми недостатньо вивчений.

«У міру зміни клімату екстремальні погодні явища можуть стати більш-менш звичайним явищем. В даному випадку ми виявили, що на півдні Сполучених Штатів, включаючи прибережну зону Луїзіани, менше випадків заморозків. Ми з колегами документуємо, як скорочення випадків заморозків впливає на субтропічні регіони, такі як Луїзіана », — сказав кліматолог штату Луїзіана і професор кафедри географії та антропології Університету Річарда Дж. Рассела Баррі Кейм.

Дослідження прогнозує, що ці зміни будуть мати складні економічні, екологічні наслідки та наслідки для здоров’я людини. Деякі ефекти потенційно корисні, наприклад, розширення зимового середовища проживання для чутливих до холоду ламантинів і морських черепах; інші створюють проблеми, такі як поширення хвороб людини, які переносяться комахами.

Наприклад, тропічні комарі, які можуть передавати енцефаліт, вірус Західного Нілу і інші хвороби, ймовірно, ще більше розширять свій ареал, піддаючи ризику цих хвороб мільйони людей і диких тварин.

Раніше писалось, що в 2021 році, після незвично теплої весни, вишневі дерева в Кіото і інших містах вкрилися прекрасними квітками набагато раніше, ніж очікувалося.

На сьогодні це найраніші квіти сакури в місті за більш ніж 1200 років, відзначають експерти.

Ми знаємо це, тому що документи імператорського двору і стародавні щоденникові записи про національні фестивалі цвітіння сакури сягають 812 році нашої ери. За весь цей час найбільш ранньою датою цвітіння було 27 березня 1409 року.

В цьому році, ще до того, як настав квітень, момент повного цвітіння вже пройшов. У п’ятницю, 26 березня, офіційні особи оголосили, що дерева сакури в Кіото повністю зацвіли.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 351 | Дата публікації: 07-04-2021 | Додав: adminA | Теги: тропіки, регіони США, світ, зміни клімату | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]