Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2021 » Липень » 3 » Цікавий наслідок видалення зубів мудрості виявили вчені
00:27
Цікавий наслідок видалення зубів мудрості виявили вчені


зуб мудрість Cмакові рецептори людей, котрим видалили зуби мудрості, на 3-10% чутливіші, ніж в інших. Цікаво, що такий ефект зберігається до 20 років. А ще у жінок він вираженіший, ніж у чоловіків.

Як пише Science Times, до таких висновків прийшли вчені зі Школи стоматологічної медицини Пенсильванського університету під час дослідження за участю 1255 людей, у 891 з них були видалені зуби мудрості.

Зуби мудрості – останніми проростають у роті дорослої людини. У більшості людей з’являється два зуби зверху та два знизу. Зазвичай це відбувається у 17-25 років. Якщо для нормального розвитку зубів мудрості недостатньо місця, їх видаляють.

Добровольцям пропонували спробувати розчини сахарози, хлориду натрію, лимонної кислоти та кофеїну, а потім описати, наскільки вони були солодкими, солоними, кислими або гіркими.

Виявилося, видалення зубів мудрості пов’язане з вищою чутливістю смакових рецепторів. Чому – вчені достеменно не знають.

Поки вони припускають, що пошкодження нервів, пов’язаних з рецепторами у передній частині рота, може підвищити чутливість рецепторів у його задній частині. У результаті підвищується чутливість у цілому.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 316 | Дата публікації: 03-07-2021 | Додав: admin | Теги: мудрість, видалення, зуб | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]