Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Травень » 18 » Чотири супутники вивела на орбіту Японія
19:39
Чотири супутники вивела на орбіту Японія



Ракета японського виробництва Н2А успішно вивела на орбіту чотири супутники, це повинно підвищити міжнародну довіру до японської космічної техніки, з посиланням на Японське аерокосмічне агентство (JAXA) та компанію Mitsubishi, одного з основних творців ракети, повідомляє агентство Кіодо.

Ракета Н2А стартувала з космотдрома Танегасіма на півдні Японії о 01:39 у п'ятницю (17 травня 21:39 мск). Вона вивела на орбіту супутник Сідзуку - перший у серії супутників проекту Місії досліджень глобальних змін (Global Change Observation Mission, GCOM), який буде займатися вивченням кругообігу води на планеті, і комерційний супутник південно-корейського виробництва Аріран-3 багатоцільового використання.

Крім того, на вільному місці на ракеті розмістили ще два невеликих супутники, один із яких зроблений JAXA, а інший - одним із японських університетів.

Успішний запуск іноземного супутника, на думку фахівців, має підвищити довіру до японської космічної техніки та відкрити їй дорогу до комерційного освоєння космосу.

Ця довіра була значно підірвана після двох невдалих запусків японських ракет у кінці 1990-тих років та у 2003 році, через які були розірвані кілька контрактів на запуски американських супутників. З тих пір Японія провела 15 успішних запусків ракет.

Певним гальмом для просування японської техніки на світовий ринок є дорожнеча запусків її ракет. Один запуск Н2А коштує приблизно 10 мільярдів ієн (близько 120 мільйонів доларів), що на 20-30% дорожче від запусків аналогічних ракет іноземного виробництва.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1880 | Дата публікації: 18-05-2012 | Додав: admin | Теги: орбіта, Японія, чотири супутники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]