Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2023 » Квітень » 15 » Чому у людей виникає бажання напитися - вчені з’ясували
15:38
Чому у людей виникає бажання напитися - вчені з’ясували


Кожна людина хоча б раз у житті скуштувала алкоголю. Але є люди, які п’ють багато і напиваються до непритомності.

Чому люди не просто п’ю, а п’ють багато, причому свідомо хочуть напитися до такого стану? Відповідь на це питання дали вчені з Австралії та США, які провели спільне дослідження. Парадокс, але дослідники констатували, що найчастіше бажання напитися викликають у людей радісні події.

Вченими були проаналізовані сотні постів у Twitter, автори яких висловлювали бажання «напитися та забутися». Фахівці дійшли висновку, що у багатьох випадках прагнення «напитися до втрати свідомості» викликається стресом, святами, робітничими досягненнями та спортивними перемогами. Тобто більшість причин радісні. Вчені зазначають, що лише невелика частина людей, які заявляють про свої плани прийняти багато алкоголю, відмовляються від них, визнавши, що вони стали гарячими.

Дуже багато хто дійсно втілює свої наміри і повідомляє про це наступного дня в соцмережах, що не пам’ятає багатьох подій, що трапилися напередодні під час гулянки.

Фахівці наголошують: такі експерименти над організмом вкрай небезпечні, вживання спиртного призводить до розвитку одразу цілого ряду ракових та серцево-судинних захворювань.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 161 | Дата публікації: 15-04-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]