Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 21 » Чому люди часто прокидаються ночами - вчені
00:28
Чому люди часто прокидаються ночами - вчені


пробудження сон Дослідники повинні прийняти новий факт про сон до уваги та розробити нові антидепресанти, які не впливатимуть на норадреналінові хвилі під час сну.

Вчені з Копенгагенського університету з'ясували, чому багато людей страждають від неспокійного сну. Так, все через один із гормонів стресу – норадреналіну. Нове дослідження описане у журналі Nature Neuroscience.

Норадреналін змушує організм прокидатися посеред ночі, наче по будильнику. Цікаво, що вчені назвали такий стан речей нормою.

Як розповіла доцент із Центру трансляційної нейромедицини Селія К'єрбі, багато хто думає, що сон – це безперервний стан, але насправді це не так. Гормони можуть будити людину понад сотню разів за одну ніч.

Під час експерименту вчені порівняли рівень норадреналіну у сплячих людей та порівняли з показниками активності мозку. Виявилося, що рівень норадреналіну в організмі скаче хвилеподібно. Високий рівень може змусити мозок прокинутися.

За словами вчених, деякі антидепресанти підвищують рівень норадреналіну, а тому можуть погіршувати якість сну.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 208 | Дата публікації: 21-07-2022 | Додав: admin | Теги: людина, Пробудження, сон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]